Чабата с македонска наденица Leki и моцарела

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 3

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Пикник

Топла, запечена на скара македонска наденица, хляб с хрупкава коричка, минал през огъня, сочен домат, моцарела, маруля за разкош – обичаме тези простички измерения на удоволствието. Чаша студена бира, добра компания, ако може да е и сред природата… Нима е много! А ни дава толкова много. Насладата от това да запалиш огън, уханието на нещо, каквото и да било, което се пече на него, разговорите и шегите около скарата, радостта от вкусната храна и споделеното време.

Ако и на вас ви се приисква понякога да запалите барбекюто и да изпечете на него не сочни пържоли, а сочна наденичка, ето ви идея за бърза и вкусна вечеря. Македонска наденица Leki, прясна чабата, свежи зеленчуци и млечната мекота на моцарелата. На нас и това ни стига, но ако искате повече вкус, маслиновата паста и барбекю сосът са точното попълнение. Количеството оставяме на вас.


Съставки

Начин на приготвяне

  1. Разрежете хлебчетата напречно през средата и ги запечете на барбекю.
  2.  Разрежете македонската наденица Leki през средата и я разтворете, така че да заприлича на пеперуда. Изпечете и нея на барбекю.
  3.  След като чабатата и наденицата са готови, започнете да подреждате сандвича.
  4.  Първо намажете долната част на хлебчето с маслинова паста. Отгоре подредете кръгчета домат, маруля и върху нея накъсана или нарязана моцарела. Най-отгоре сложете пеперудата от наденица.
  5.  Намажете горната част на хлебчето с барбекю сос, покрийте сандвича и поднесете.