Шиш с македонска наденица Leki и зеленчуци

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 3

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю

Обичаме аромата на скара на дървени въглища – месо, наденица, колбаси, всякакви чудесии от кайма, зеленчуци, царевица… Каквото и да е, щом е минало през огъня, няма как да не е вкусно, ако ще да е дори само филийка бял хляб. Фаворитът ни това лято е шиш с македонска наденица Leki, червен лук, чушки и чери домати. Сочен, уханен, богат на вкусове. Не просто да метнеш нещо на огъня, а да „метнеш“ правилната комбинация от продукти.

 


Съставки

Начин на приготвяне

  1.  Обелете и нарежете лука на по-едри парчета, а чушките почистете от дръжките и семките и нарежете на правоъгълници.
  2.  Срежете всяко парче македонска наденица Leki на 3.
  3.  Започнете да редите на метален шиш наденица, лук, чушка, чери домат, пак лук, пак чушка, наденица и така докато подредите и трите шиша.
  4.  Изпечете шишовете на барбекю до готовност и поднесете с гарнитура по желание.