Обичаме аромата на скара на дървени въглища – месо, наденица, колбаси, всякакви чудесии от кайма, зеленчуци, царевица… Каквото и да е, щом е минало през огъня, няма как да не е вкусно, ако ще да е дори само филийка бял хляб. Фаворитът ни това лято е шиш с македонска наденица Leki, червен лук, чушки и чери домати. Сочен, уханен, богат на вкусове. Не просто да метнеш нещо на огъня, а да „метнеш“ правилната комбинация от продукти.
Съставки
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на по-едри парчета, а чушките почистете от дръжките и семките и нарежете на правоъгълници.
Срежете всяко парче македонска наденица Leki на 3.
Започнете да редите на метален шиш наденица, лук, чушка, чери домат, пак лук, пак чушка, наденица и така докато подредите и трите шиша.
Изпечете шишовете на барбекю до готовност и поднесете с гарнитура по желание.