Английска закуска с македонска наденица Leki

slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Обяд

Традиционната английска закуска включва - бекон, наденички, черен пудинг (английската версия на нашата кървавица), гъби, домати, хляб – всичко минало през огъня, плюс пържени яйца, печен боб и чаша силен черен чай. Откъдето и да го погледнем, количеството е много и, освен ако не сте освирепели от глад, едва ли ще успеете да изядете всичко това за добро утро. За това, ние ви го предлагаме за обяд!


Съставки

Начин на приготвяне

  1.  Измийте картофите, нарежете ги на филийки и ги овкусете с мащерка, червен пипер, сол и олио.
  2.  На загрятото барбекю поставете измитите и разрязани на половинки домати. До тях подредете почистените от пънчетата и обелени гъби и картофите. Печете до готовност.
  3.  След това изпечете бекона, нарязан на парчета с дебелина около 0,5 см.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.