Боб яхния със спанак

slide
slide
  • Приготвяне : 120 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Излизаме съвсем за малко от „рамката“ и вместо класическа боб яхния приготвяме боб яхния със спанак. Така от една страна можете да накарате тези, които не са особени почитатели на боба, да му дадат „шанс“. Спанакът дава допълнителна свежест и с добавянето само на един нов продукт вие ще имате изцяло ново ястие  на трапезата!


Съставки

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за една нощ.

След това се слага да се вари в тенджера и след като заври, водата се сменя. Оставя се да се вари до готовност ( различните сортове и видове боб се варят между 40 минути и 2 часа) – пробвайте по едно зърно дали е сварен.

Нарязаният на ситно лук се задушава заедно с моркова в сгорещеното олио. Прибавят се червеният пипер, брашното и се запържват леко. Добавят се черен пипер и настъргания домат. Разбърква се интензивно и сместа се прибавя към вече сварения боб. Едва тогава се слага солта, заедно със сушените зеленчуци и размразения спанак. Оставя се да къкри около 15 минути.