Броколи на фурна с македонска наденица Leki, сирене и кашкавал

thumbnail
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Броколите (1 глава) се накъсват на розички и се задушават във вряла вода за 5 минути, след което се отцеждат и се пускат в ледено студена вода, за да запазят свежия си зелен цвят. Когато се охладят, се отцеждат и поставят в тава.

Прясното мляко (200 мл), течната готварска сметана (200 мл) и яйцата (2 бр.) се смесват и разбиват до получаването на еднородна смес. 

Македонската наденица LEKI (2 бр.) се реже на колелца с дебелина 1 см. Те се подреждат върху броколите. Прибавят се натрошеното сирене (100 г) и свежите стръкове мащерка (4 стръка). Ястието се залива със сместа от прясно мляко, сметана и яйца и се поръсва с настърган кашкавал (100 г). Поръсва се със сол и черен пипер и се поставя във фурна за 30 минути при 180 градуса.