Бургер с македонска наденица Leki

slide
  • Приготвяне : 10 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (2.0 / 5)
  • Пикник

Бургер с наденица, изпечена на скара – да се е зачервила добре, да е станала приятно хрупкава и да е освободила всичките си ухания и вкусове, плюс сочен домат, маруля и чаша студена бира. Обичаме лятото заради неговата непретенциозност. Това, което през студените месеци ни се струва твърде просто и недостатъчно, през лятото е всичко, абсолютната достатъчност.

Когато времето е хубаво, не ни трябва нищо повече от добра компания и огън, на който да метнем месо, наденица, зеленчуци, хляб. Нищо работа, а ни дава толкова много! Храната само овкусява разговорите, шегите, историите, смеха. Важно е, разбира се, да е апетитна и добре приготвена, но не и твърде сложна и изискана.

Ако и на вас ви се приисква понякога да запалите барбекюто и да изпечете на него не сочни пържоли, а сочна наденичка, ето ви идея за бърза и вкусна вечеря – бургер с наденица. Македонска наденица Leki, която е просто несравнима, когато мине през огъня. И това ухание на чубрица… Питки – купени или домашно изпечени, свежи домати и маруля. На нас и това ни стига, но ако искате повече вкус, можете да добавите сосове по ваш вкус – барбекю, кетчуп, чеснов, майонеза, горчица. Може да разнообразите и зеленчуците, въобще импровизациите са не просто допустими, а задължителни.

В крайна сметка бургер може да се направи с всичко – с наденица, с бобено кюфте, с дърпано свинско, с каквото ви душа иска. Важното е на вас да ви е вкусно.

Добър апетит!


Съставки

Начин на приготвяне

  1.  Нарежете македонската наденица Leki на продълговати парчета и я изпечете на барбекюто докато се зачерви.
  2.  Разрежете питките през средата. Намажете долната половина с чеснов сос или майонеза, отгоре разпределете от салатата, поставете от нарязаните на кръгчета домати, прибавете 3 или 4 парчета от наденицата, горната част от питката намажете с барбекю сос и захлупете бургера.