Бутер рулото със сушени домати e толкова ароматно и вкусно, че със сигурност ще ви стане любимо. Добавете тази рецепта към списъка си с бързи и неустоими!
Нарежете лука на големи кубчета и го поставете заедно с останалите продукти в малка тенджерка на среден огън.
Разбъркайте, докато захарта се стопи и всичко се смеси добре.
Намалете котлона на ниска степен.
Поставете капак върху съда и гответе лука около 30 минути, като разбърквате от време на време, докато течността се абсорбира и лука омекне и се карамелизира.
Нарежете гъбите на едро. Запържете ги в голям тиган с 2 супени лъжици зехтин.
Овкусете със сол.
Прибавете нарязаните сушени домати и гъбите към карамелизирания лук и разбъркайте, за да се смеси всичко равномерно.
Включете фурната да загрява на 200°С.
Разтворете един лист бутер тесто директно върху хартия за печене, поръсена леко с брашно.
Разточете го леко на всички страни.
Поставете плънката по средата по дългата страна и отстрани нарежете тестото на ленти с дебелина 3 сантиметра.
Оплетете тестото върху плънката и го намажете с разбито яйце.
Поръсете със сусам.
Поставете рулото в предварително загрятата фурна и печете около 40-45 минути.
Сервирайте докато е топло, като основно ястие за обяд или вечеря. Можете да допълните и с гарнитура по ваш избор.