Фузили с бекон и грах

thumbnail
  • Приготвяне : 335 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Сварете пастата в голямо количество кипяща подсолена вода до степен ал денте. Отцедете и прехвърлете в голяма купа.

В касерола разтопете маслото на средно висока температура, добавете брашното и гответе за 2 минути, докато се запържи и стане златисто.

 

Налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане, подправете с индийско орехче и сол и гответе 7-8 минути, докато соса се сгъсти.

Излейте горещия сос при пастата, добавете пасирания чесън, граха и сиренето моцарела и разбъркайте добре.

 

Прехвърлете сместа в индивидуални съдчета за печене и поръсете с настъргания пармезан.

 

Нарежете бекона на дребни кубчета и разпределете върху пармезана.

Запечете за 12-15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато пармезана се разтопи, а бекона стане хрупкав.

Сервирайте ястието топло, поръсено с малко ситно нарязан пресен лук.