Дайте своята оценка за ястието
Сварете пастата в голямо количество кипяща подсолена вода до степен ал денте. Отцедете и прехвърлете в голяма купа.
В касерола разтопете маслото на средно висока температура, добавете брашното и гответе за 2 минути, докато се запържи и стане златисто.
Налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане, подправете с индийско орехче и сол и гответе 7-8 минути, докато соса се сгъсти.
Излейте горещия сос при пастата, добавете пасирания чесън, граха и сиренето моцарела и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа в индивидуални съдчета за печене и поръсете с настъргания пармезан.
Нарежете бекона на дребни кубчета и разпределете върху пармезана.
Запечете за 12-15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато пармезана се разтопи, а бекона стане хрупкав.
Сервирайте ястието топло, поръсено с малко ситно нарязан пресен лук.