Разрежете наденицата на две по дължина, а след това на тънки резенчета. Загрейте зехтина в подходящ тиган и запържете наденицата за 5-6 минути до златисто. Извадете я в чиния и оставете настрана.
В тенджера изсипете бульона и сметаната , добавете солта и оставете да кипнат.
Изсипете царевичния грис в горещата течност и гответе 6-7 минути, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти и гриса се сготви.
Добавете маслото и настъргания кашкавал, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
В калка касерола налейте олиото, добавете червения пипер, оставете на слаб котлон за 5 минути и прецедете през фина цедка.
В чинии за сервиране сложете от качамака, натрошете малко от сиренето, сложте наденица и полейте с олиото с черен пипер.