Картофи ветрило с бекон и пармезан

slide
slide
slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Обяд

Знаете ли, чe всяка година в китното българско градче Трън се организира празник на картофа? Отново през есента подобен празник в чест на картофите се организира и в Клисура. Макар картофите да се честват подобаващо у нас, истината е, че все по-трудно се намират качествени български картофи. Затова пък си заслужава, когато си купите вкусни картофи, да ги приготвите така, че на всички да им се усладят… Ето един атрактивен начин за приготвяне на картофи!


Съставки

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре с четка и се правят прорези като ветрило (ножът не трябва да срязва целия картоф).

След това в прорезите се слагат малки парченца маргарин и бекон, като се редуват.

След това картофите се посоляват и се поръсват с чубрица и черен пипер.

Поливат се с останалия (2 с.л.) разтопен маргарин BELLA.

Пекат се в предварително загряна фурна на 180 градуса покрити с фолио около 40 – 45 минути.

След това фолиото се маха и се поръсват с настъргания пармезан и се запичат още около 10 минути.