В голям тиган загрейте зехтина и добавете нарязаните на кубчета лук и морков, нарязания на колелца праз и гответе 4-5 минути, докато започнат да омекват. Прибавете картофа и тиквата нарязани на кубчета и гответе още 8-10 минути.
Посолете, подправете с черен пипер и индийско орехче и налейте бульона. Покрийте съда с капак, оставете да заври и гответе 25 минути, докато зеленчуците омекнат.
Свалете съда от котлона, налейте сметаната и пасирайте супата.
Нарежете 2/3 от салама на колелца, а останалия на дребни кубчета. Запържете нарязания салам в малко зехтин, като разбърквате често, докато стане хрупкав. Сервирайте супата поръсена с едро нарязаните тиквени семки, запържения салам и малко зехтин. Поръсете с листенца мащерка и добавете по 1 ч.л. сметана към всяка порция.