Крем супа от тиква с деликатесен салам

slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

В голям тиган загрейте зехтина и добавете нарязаните на кубчета лук и морков, нарязания на колелца праз и гответе 4-5 минути, докато започнат да омекват.
Прибавете картофа и тиквата нарязани на кубчета и гответе още 8-10 минути.

Посолете, подправете с черен пипер и индийско орехче и налейте бульона. Покрийте съда с капак, оставете да заври и гответе 25 минути, докато зеленчуците омекнат.

Свалете съда от котлона, налейте сметаната и пасирайте супата.

Нарежете 2/3 от салама на колелца, а останалия на дребни кубчета.
Запържете нарязания салам в малко зехтин, като разбърквате често, докато стане хрупкав.
Сервирайте супата поръсена с едро нарязаните тиквени семки, запържения салам и малко зехтин. Поръсете с листенца мащерка и добавете по 1 ч.л. сметана към всяка порция.