Кус кус с патладжан и македонска наденица

thumbnail
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

В сух тиган на средно силен огън запечете кус куса за 3-4 минути, като разбъркват често, докато започне да покафенява. 

Прехвърлете го в чиния и оставете да се охлади, а в тигана налейте зехтина. 

Оставете да се затопли и добавете нарязания на кубчета патладжан и лука, посолете и подправете с черен пипер и гответе 9-10 минути, като разбърквате периодично, докато патладжана и лука се омекнат. 

Сложете чесъна, гответе още минута и добавете доматеното пюре, кимиона,  кайенския пипер и още малко сол, разбъркайте и гответе около минута.

Сложете нарязания на кубчета домат, разбъркайте и гответе 2-3 минути. 

Разрежете наденицата на две по дължина, а след това и напречно. 

Към зеленчуците добавете кус куса, разбъркайте, налейте бульона, отгоре подредете наденицата и покрийте с капак. 

Намалете котлона и гответе 8-9 минути.

Свалете съда от котлона и оставете без да махате капака за още 2 минути. 

Свалете капака, поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте ястието топло.