В сух тиган на средно силен огън запечете кус куса за 3-4 минути, като разбъркват често, докато започне да покафенява.
Прехвърлете го в чиния и оставете да се охлади, а в тигана налейте зехтина.
Оставете да се затопли и добавете нарязания на кубчета патладжан и лука, посолете и подправете с черен пипер и гответе 9-10 минути, като разбърквате периодично, докато патладжана и лука се омекнат.
Сложете чесъна, гответе още минута и добавете доматеното пюре, кимиона,кайенския пипер и още малко сол, разбъркайте и гответе около минута.
Сложете нарязания на кубчета домат, разбъркайте и гответе 2-3 минути.
Разрежете наденицата на две по дължина, а след това и напречно.
Към зеленчуците добавете кус куса, разбъркайте, налейте бульона, отгоре подредете наденицата и покрийте с капак.
Намалете котлона и гответе 8-9 минути.
Свалете съда от котлона и оставете без да махате капака за още 2 минути.
Свалете капака, поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте ястието топло.