За конфито с чери домати нарежете доматите на половинки, а лукът и чесънът - на филийки. В тиган с незалепвашо покритие подредете резанчетата лук и чесън, а отгоре им подредете доматите. Поръсете с бялата и кафявата захар, солта и пипера. Поръсете със зехтин, добавете ригана и печете в предварително загрята на 120 °C за около час и половина. Когато чери доматите се изпекат, извадете ги от фуната, поставете ги върху дъска за рязане и ги накълцайте добре с остър нож.
За майонезения тартар, на дъска за рязане нарежете с остър нож всички съставки на ситно: лука, каперсите, киселите краставички и магданоза.
Поставете ги в купа, добавете майонезата заедно с прясно смлян черен пипер и разбъркайте сместа добре.
За горчичения сос се поставят всички съставки в купа и се разбъркват добре.
Македонската наденица се изпича на барбекюто за около 6-8 минути.
Сервирайте на голям поднос в центъра на масата изпечената, ароматна наденица заедно с 3-те соса и споделете с приятна компания.