Необходими продукти:
2 опаковки Македонска наденица ЛЕКИ
Конфи от чери домати:
200 гр. чери домати
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
50 гр бяла захар
50 гр кафява захар
80 мл зехтин
3-4 клонки риган
Майонезен тартар:
250 гр. майонеза
½ малка глава лук
5 кисели краставички нарязани на ситно
2 супени лъжици каперси нарязани на ситно
3 супени лъжици ситно нарязан магданоз
Горчичен сос:
200 гр. майонеза
15 гр. кетчуп
30 гр. горчица
1 чаена лъжица сос Уорчестър
Сол и прясно смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
За конфито с чери домати нарежете доматите на половинки, а лукът и чесънът - на филийки. В тиган с незалепвашо покритие подредете резанчетата лук и чесън, а отгоре им подредете доматите. Поръсете с бялата и кафявата захар, солта и пипера. Поръсете със зехтин, добавете ригана и печете в предварително загрята на 120 °C за около час и половина. Когато чери доматите се изпекат, извадете ги от фуната, поставете ги върху дъска за рязане и ги накълцайте добре с остър нож.
За майонезения тартар, на дъска за рязане нарежете с остър нож всички съставки на ситно: лука, каперсите, киселите краставички и магданоза.
Поставете ги в купа, добавете майонезата заедно с прясно смлян черен пипер и разбъркайте сместа добре.
За горчичения сос се поставят всички съставки в купа и се разбъркват добре.
Македонската наденица се изпича на барбекюто за около 6-8 минути.
Сервирайте на голям поднос в центъра на масата изпечената, ароматна наденица заедно с 3-те соса и споделете с приятна компания.