Македонска наденица ЛЕКИ с 3 различни соса

slide
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (2.0 / 5)
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти:

2 опаковки Македонска наденица ЛЕКИ

 

Конфи от чери домати:

 

200 гр. чери домати

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

50 гр бяла захар

50 гр кафява захар

80 мл зехтин

3-4 клонки риган

 

Майонезен тартар:

 

250 гр. майонеза

½ малка глава лук

5 кисели краставички нарязани на ситно

2 супени лъжици каперси нарязани на ситно

3 супени лъжици ситно нарязан магданоз

 

 

Горчичен сос:

 

200 гр. майонеза

15 гр. кетчуп

30 гр. горчица

1 чаена лъжица сос Уорчестър

Сол и прясно смлян пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

За конфито с чери домати нарежете доматите на половинки, а лукът и чесънът - на филийки. В тиган с незалепвашо покритие подредете резанчетата лук и чесън, а отгоре им подредете доматите. Поръсете с бялата и кафявата захар, солта и пипера. Поръсете със зехтин, добавете ригана и печете в предварително загрята на 120 °C за около час и половина. Когато чери доматите се изпекат, извадете ги от фуната, поставете ги върху дъска за рязане и ги накълцайте добре с остър нож.

 

За майонезения тартар, на дъска за рязане нарежете с остър нож всички съставки на ситно: лука, каперсите, киселите краставички и магданоза.  

Поставете ги в купа, добавете майонезата заедно с прясно смлян черен пипер и разбъркайте сместа добре.

 

За горчичения сос се поставят всички съставки в купа и се разбъркват добре.

 

Македонската наденица се изпича на барбекюто за около 6-8 минути.

 

Сервирайте на голям поднос в центъра на масата изпечената, ароматна наденица заедно с 3-те соса и споделете с приятна компания.