Ньоки с пуешка шунка

thumbnail
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

 

Нарежете шунката на кубчета.

 

В дълбок тиган сгорещете зетина и маслото и запържете нарязания на кубчета лук за 6-7 минути на средно силен огън, докато омекне и стане прозрачен.

 

Посолете, добавете кубчетата пуешка шунка и гответе до златисто.

 

Добавете доматите, гответе 2-3 минути и налейте бульона.

Оставете сместа да заври, сложете ньоките, разбъркайте добре, покрийте с капак и гответе 5 минути, докато ньоките се сготвят.

Налейте сметаната, разбъркайте и свалете съда от котлона.

Поръсете с настъргания кашкавал и запечете в предварително загрята до 220 градуса фурна на грил за 5-6 минути.