Печена македонска наденица с нахут и рукола

slide
  • Приготвяне : 35 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на полумесеци и ги запържете в сгорещения зехтин за 4-5 минути. 

Сложете двата вида пипер, сол, черен пипер и нарязания на филийки чесън и гответе още около минута. 

Прехвърлете зеленчуците в съд за печене, добавете отцедения нахут, налейте бульона и разбъркайте. 

Отгоре сложете нарязаната на едри парчета наденица и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

Извадете ястието от фурната и докато е топло, прибавете руколата.

Разбъркайте, за да омекне от топлината и поднесете веднага.