Печена тиква с македонска наденица и червен лук

thumbnail
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Обеленият лук нарежете клиновидни парчета. Сложете в тава за печене заедно с тиквата, полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и печете 30 минути с предварително загрята до 220 градуса фурна. 

Нарежете наденицата на дебели филийки по диагонал.

Извадете тиквата от фурната, обърнете парчетата, добавете листенца розмарин и отгоре подредете наденицата, поръсете с червения пипер  и върнете във фурната за още 20 минути.

Поднесете ястието топло.