Добре измитите необелени картофи нарежете на клинове, а почистеният лук разрежете на две.
Покрийте с хартия голяма тава за печене и сложете картофите и лука.
Залейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Печете 30-40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато започнат да омекват.
Разрежете наденицата на две по дължина, а след това на 2 парчета.
Извадете картофите от фурната, сложете наденицата в тавата, разбъркайте и върнете съда във фурната.
Печете още 20-25 минути, докато картофите и наденицата се сготвят.
Прехвърлете всичко в голямо плато, добавете руколата и лимоновия сок и разбъркайте добре, за да омекне руколата. Поръсете със сол на люспи и черен пипер.