Печени картофи с родопска наденица Leki и рукола

slide
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Добре измитите необелени картофи нарежете на клинове, а почистеният лук разрежете на две.

Покрийте с хартия голяма тава за печене и сложете картофите и лука.

Залейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте добре.

Печете 30-40 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато започнат да омекват.

Разрежете наденицата на две по дължина, а след това на 2 парчета.

Извадете картофите от фурната, сложете наденицата в тавата, разбъркайте и върнете съда във фурната.

Печете още 20-25 минути, докато картофите и наденицата се сготвят.

Прехвърлете всичко в голямо плато, добавете руколата и лимоновия сок и разбъркайте добре, за да омекне руколата.
Поръсете със сол на люспи и черен пипер.