Пай с чоризо и тиква

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 30 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Обяд

Този пай се прави супер лесно и бързо, защото се приготвя с бутер тесто BELLA! В рецептата се използват продукти и подправки с различни цветове, които го превръщат в едно уникално съчетание от вкусове и цветове.


Съставки

Начин на приготвяне

В достатъчно голям тиган загрейте зехтина.

Запържете лука за няколко минути докато омекне.

Добавете чоризото и бъркайте още няколко минути докато чоризото пусне от мазнината си.

Добавете подправките: сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер и салвия.

Разбъркайте и след минута добавете 100 мл гореща вода.

Добавете тиквата и оставете да се готви на умерен огън за 10-15 минути.

Извадете салвията, тя няма да се ползва повече.

Добавете нахута, спанака и заквасената сметана. Разбъркайте и оставете на тигана за още 2-3 минути.

Пригответе два листа бутер тесто, като ги изрежете в подходящ размер за основата и за горната част на пая.

Покрийте тавата за пай с първия лист бутер тесто.

Добавете плънката и я заравнете.

Намажете ръба на пая с жълтък.

Похлупете с втория лист бутер тесто.

Притиснете двата слоя бутер тесто с пръсти или с точилка.

Отстранете излишното бутер тесто и оформете ръбовете на пая.

Изпечете пая в предварително загрята фурна на 200 °C за 25 минути или докато паят придобие златист цвят.

Сервирайте пая горещ.