Този пай се прави супер лесно и бързо, защото се приготвя с бутер тесто BELLA! В рецептата се използват продукти и подправки с различни цветове, които го превръщат в едно уникално съчетание от вкусове и цветове.
В достатъчно голям тиган загрейте зехтина.
Запържете лука за няколко минути докато омекне.
Добавете чоризото и бъркайте още няколко минути докато чоризото пусне от мазнината си.
Добавете подправките: сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер и салвия.
Разбъркайте и след минута добавете 100 мл гореща вода.
Добавете тиквата и оставете да се готви на умерен огън за 10-15 минути.
Извадете салвията, тя няма да се ползва повече.
Добавете нахута, спанака и заквасената сметана. Разбъркайте и оставете на тигана за още 2-3 минути.
Пригответе два листа бутер тесто, като ги изрежете в подходящ размер за основата и за горната част на пая.
Покрийте тавата за пай с първия лист бутер тесто.
Добавете плънката и я заравнете.
Намажете ръба на пая с жълтък.
Похлупете с втория лист бутер тесто.
Притиснете двата слоя бутер тесто с пръсти или с точилка.
Отстранете излишното бутер тесто и оформете ръбовете на пая.
Изпечете пая в предварително загрята фурна на 200 °C за 25 минути или докато паят придобие златист цвят.
Сервирайте пая горещ.