Разрежете чушките на две по дължина и сложете в тава за печене. Намажете със зехтин, посолете и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Нарежете наденицатана кубчета, сложете в купичка и отделете настрана.
В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на дребно лук за 3-4 минути. Сложете наденицата и гответе 5-6 минути, докато тане златиста.
Прибавете ориза и ситно нарязания чесън, разбъркайте и гответе около минута.
Налейте бульона и гответе 10 минути, докато ориза набъбне и поеме цялата течност.
Свалете съда от котлона, посолете и подправете с черен пипер, добавете наденицата и разбъркайте.
Извадете чушките от фурната и напълнете с плънката. Върнете във фурната и печете още 20 минути.
През това време пригответе магданозения сос. В блендер сложете едро нарязания магданоз, обелените скилидки чесън, солта и лимоновия сок. Пуснете уреда и бавно налейте зехтина. Пасирайте до получаването на сос.