Пълнени чушки с ориз и македонска наденица Leki

slide
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Разрежете чушките на две по дължина и сложете в тава за печене. Намажете със зехтин, посолете и печете 20-25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Нарежете наденицата  на кубчета, сложете в купичка и отделете настрана.

В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на дребно лук за 3-4 минути. Сложете наденицата и гответе 5-6 минути, докато тане златиста. 

Прибавете ориза и ситно нарязания чесън, разбъркайте и гответе около минута. 

Налейте бульона и гответе 10 минути, докато ориза набъбне и поеме цялата течност.

Свалете съда от котлона, посолете и подправете с черен пипер, добавете наденицата и разбъркайте. 

Извадете чушките от фурната и напълнете с плънката. Върнете във фурната и печете още 20 минути. 

През това време пригответе магданозения сос. В блендер сложете едро нарязания магданоз, обелените скилидки чесън, солта и лимоновия сок. Пуснете уреда и бавно налейте зехтина. Пасирайте до получаването на сос. 

Сервирайте чушките топли с магданозения сос.