Пълнени картофи със свинско филе и спанак

slide
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и сварете за 15 минути в подсолена вода. Охладете, отрежете около 1/3 от всеки картоф като капаче, и без да белите издълбайте внимателно, като оставите борд от около 1 см.

 

Намажете картофите с малко зехтин, посолете и запечете за 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

 

В касерола загрейте останалия зехтин, добавете спанака и гответе около 2 минути, докато омекне.

 

Свалете съда от котлона и охладете спанака. Нарежете свинското филе на парченца и сложете в купа.

 

Смесете с млякото, настъргания кашкавал, част от вътрешността на картофите и спанака. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте.

 

С тази смес напълнете картофите и върнете във фурната за 6-7 минути.

Поднесете топли със сос или свежа салата.