Сложете чери доматите в тава за печене, полейте с 2 с.л. от зехтина, посолете и подправете с черен пипер.
Разбъркайте и печете 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Нарежете чесъна на филийки, салама на колелца, а след това на полумесеци.
В широк тиган загрейте 1 с.л. зехтин и изпържете салама за 3-4 минути. Докато стане златист.
Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката.
Извадете салама в чиния и в същия тиган налейте останалия зехтин и запържете чесъна и люспите чили за 30 секунди. Добавете отцедената паста, налейте малко от водата, в която е варена и разбъркайте.
Налейте сметаната, добавете половината от изпечените домати и разбъркайте добре.
Разпределете пастата в чинии за сервиране, сложете от заквасената сметана, изпържения салам и няколко чери домата.
Гарнирайте с листа пресне риган и поднесете веднага.