Папарделе с телешки салам и домати

thumbnail
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Сложете чери доматите в тава за печене, полейте с 2 с.л. от зехтина, посолете и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и печете 25-30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. 

Нарежете чесъна на филийки, салама на колелца, а след това на полумесеци. 

В широк тиган загрейте 1 с.л. зехтин и изпържете салама за 3-4 минути. Докато стане златист. 

Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката. 

Извадете салама в чиния и в същия тиган налейте останалия зехтин и запържете чесъна и люспите чили за 30 секунди. Добавете отцедената паста, налейте малко от водата, в която е варена и разбъркайте. 

Налейте сметаната, добавете половината от изпечените домати и разбъркайте добре. 

Разпределете пастата в чинии за сервиране, сложете от заквасената сметана, изпържения салам и няколко чери домата. 

Гарнирайте с листа пресне риган и поднесете веднага.