Пържено пиле със зеленчуци

thumbnail
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на хапки.

В широк тиган загрейте олиото на средно висока температура, добавете пилето, подправете със сол и черен пипер и гответе 5-6 минути, като разбърквате често.

 

Извадете месото в чиния. В купичка смесете всички продукти за соса, разбъркайте добре и оставете настрана.

 

В тигана от готвенето сложете нарязания на полумесеци лук, гответе 2-3 минути, добавете чесъна и гответе около минута. Прибавете зеленчуковият микс и гответе още 5-6 минути.

Върнете пилето в тигана, изсипете соса, разбъркайте и гответе още 2 минути.

Сервирайте върху сварен басмати ориз и поръсете с пресен лук и пържени фъстъци.