Паста с македонска наденица Leki, праз и брюкселско зеле

slide
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете праза на колелца, а брюкселското зеле разрежете на две.

Загрейте 2 с.л. зехтин в широк тиган и сотирайте на средно силен огън праза и зелето, докато омекнат и се карамелизират за 8-10 минути.

 

Сварете пастата в голямо количество кипяща подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в купа.

 

Нарежете наденицата на колеца и запържете до златисто в останалия зехтин и прехвърлете в купичка.

 

Разбъркайте пастата със зелето и праза, посолете, полейте с лимоновия сок и добавете ситно нарязания магданоз. Разбъркате добре, сервирайте в чинии и отгоре разпределете запържената наденица.

 

Поръсете с люспи пармезан и едро нарязани печени лешници.