Печено пиле с майонеза

slide
slide
slide
slide
slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Едно предложение за забързани домакини, които, освен че държат на вкусната домашно приготвена храна, обичат и да експериментират и разнообразяват вкусовете на трапезата, без да е необходимо да отделят часове в кухнята...


Съставки

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната до 200°С или 180°С с вентилатор

Измийте и подсушете пилето върху кухненска хартия.

Натрийте равномерно със сол и пипер и поръсете с лимонов сок.

Покрийте равномерно с майонезата и поръсете със зехтина, щипка пипер и розмарин (по избор).

Печете в предварително загрята до 200°С или 180°С с вентилатор фурна 45 до 60 минути (в зависимост от големината на пилето), като от време на време поливате със соса от печенето.

Поднесете с пикантен дип от останалата майонеза и 2-3 с.л. кисело мляко с розмарин и чесън.