Праз с ориз, маслини и македонска наденица

thumbnail
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (3.0 / 5)
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете праза на дебели колелца. В тиган загрейте олиото и маслото и запържете праза за 6-7 минути, докато омекне. 

Нарежете наденицата на дебели колеца и оставете настрана. 

Към запържения праз добавете ориза, посолете и подправете с черен пипер и гответе 2-3 минути, докато ориза се намасли добре. 

Налейте около 1/3 от бульона, добавете маслините, разбъркайте и изсипете сместа в тава за печене. 

Налейте останалия бульон и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

Извадете съда от фурната, подредете наденицата върху ориза и върнете във фурната за още 15 минути. 

Оставете ястието да се охлади за 15 минути преди да сервирате.