Ако не сте почитатели на шарана и искате да опитате нещо по-различно, ви предлагам да приготвим рибно филе „облечено“ в кори за баница.
Можете да използвате филе без кожа от любимата си риба – пъстърва, сьомга, сьомгова пъстърва, нилски костур и други.
Съставки
Начин на приготвяне
Рибата се нарязва на 4 парчета с еднаква големина. Осолява се.
Ядките се овлажняват с виното и с няколко капки от разтопения маргарин с масло Белла. По този начин няма да загорят докато се пекат.
Взема се една кора за баница и се намазва с разтопен маргарин с масло.
Прегъва се на 2 през средата и се слага по едно парче от рибата. Поръсва се с навлажнените ядки. Краищата на корите за баница се сгъват навътре като рибата остава в центъра.
Намазват се с още малко разтопен маргарин и се пекат в предварително загрята фурна на 180°С за около 15 – 20 мин.