Родопска наденица на тиган с леща

thumbnail
  • Приготвяне : 50 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Съставки

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджера, залейте с вода и варете 20 минути от момента на завиране. В края на готвенето посолете, разбъркайте и отцедете.
Разрежете наденицата на две по дължина и запържете до златисто в сгорещения зехтин за минути от двете страни. Извадете в чиния и оставете настрана.
В същия съд сотирайте нарязания на кубчета лук за 3-4 минути. Добавете нарязания на филийки чесън, мащерката и нарязаната на тънки филийки целина и гответе още минута.
Прибавете нарязаните на кубчета обелени ябълки и дафиновия лист. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 3-4 минути, докато ябълката започне да омеква.
Налейте сайдера и бульона и гответе на средно висока температура 7-8 минути, докато течността се редуцира леко.
Сложете наденицата лещата, разбъркайте и отгоре подредете запържената наденица.
Покрийте с капак и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 15 минути.
В чиния за сервиране сложете от лещата със зеленчуци и отгоре поставете наденица. Сервирайте ястието топло.