Рьощи с пържена наденица и катък с див лук

slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 30 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Настържете картофите на едро ренде и ги сложете в купа със студена вода за 20 минути. 

Отцедете и ги сложете в чиста кърпа. Изцедете възможно най-много от течността и. ги прехвърлете в купа. 

Добавете белтъците, маслото, брашното и посолете и подправете с черен пипер. 

Сложете нарязания на едро див лук и разбъркайте добре сместа. 

Слагайте по 3 с.л. от сместа в загрятото олио и изпържете рьощи за 4-5 минути на страна, докато станат златисти. 

В купа сложете катъка, пасирания чесън, лимоновия сок и кора, пипера и нарязания див лук и разбъркайте.

Разрежете наденицата на две по дължина и направете плитки разрези на всяка половинка. 

Изпържете в малко сгорещен зехтин и сервирайте топла с рьощи и катък.