Сьомга с грахово пюре и запечени чери домати

slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 60 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Консумацията на риба поне веднъж в седмицата е силно препоръчителна. С голяма сила това се отнася конкретно за сьомгата, която е една от най-богатите на Омега 3 храни. Днес, освен че ще приготвим сьомга, ще ви дам и две идеи за гарнитури към рибата, които можете да използвате и за гарниране на пилешко, свинско, телешко месо. Граховото пюре се приготвя бързо и може да се сложи и за плънка на любимото ви месо например. Чери доматите носят средиземноморски привкус на цялото ястие и го обогатяват с аромата на копър, чесън и качествен зехтин.    


Съставки

Начин на приготвяне

Сьомгата се осолява и се поръсва с черен пипер. В купичка се смесват 3 с.л. зехтин, 3 с.л. бяло вино и сокът на половин лимон, добавя се и половината нарязан копър. Сьомгата се маринова в сместа и се оставя около 30 минути в хладилник.

През това време чери доматите се нарязват на 2, към тях се добавят 2 скилидки нарязан чесън, 2-3 стръка копър, сол, зехтин и се запичат в предварително загрята на 180 градуса около 30 минути. След това се изважда сьомгата и се запича в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

В сгорещения маргарин се задушават една скилидка чесън, лукът и се добавя размразеният грах BELLA. Разбърква се добре да се задуши и след това се прибавя ½ ч.ч. вода, останалия копър и сол. След като поври около 3 минути се пасира.

По желание можете да добавите още малко маргарин BELLA за по-маслен вкус на пюрето. Готовата сьомга се поднася със запечените чери домати и грахово пюре. Добър апетит!