Солен кейк в кексова форма с пълнозърнести точени кори

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 40 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Първата стъпка от рецептата е подготовката на пилешкото месо. Може да ползвате всякакво пилешко месо. Сварявате пилешкото в подсолена вода, sлед което го накъсвате на ситно.

Почиствате и измивате гъбите и ги нарязвате на лентички.

Нарязвате и главата лук на ситно.

В тиган сгорещявате олиото и добавяте гъбите и лука, посолявате с около ½ чаена лъжица сол.

След като гъбите намалят два пъти обема си и се запържат добре, добавяте пилешкото месо и нарязаните на ситно сушени домати, добавяте и подправките, и оставяте да се готви около 5 минути.

След като плънката е готова я оставяте на страна, за да поизстине.

Намазвате кексова форма с краве масло или олио. Взимате по два листа от пълнозърнестите кори Белла и поставяте обилно плънка по продължение на широката им страна, след което навивате на руло, което поставяте в кексовата форма. Повтаряте процедурата, докато корите и плънката свършат.

Накрая намазвате в с олио или масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или докато ястието придобие златист цвят. ДОБЪР АПЕТИТ!