Спагети с алфредо сос и врат Тракия

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 10 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

В касерола сложете маслото и сметаната и ги загрейте на средно силен огън. Гответе 2-3 минути, добавете пасирания чесън, солта и пипера и гответе още минута.

Добавете настъргания пармезан, разбъркайте добре и оставете да се разтопи.

 

Сварете спагетите в голямо количество кипяща подсолена вода. Отцедете и прехвърлете в голяма купа.

 

Нарежете врат Тракия на тънки ивички и сотирайте за 5-6 минути в сгорещения зехтин, докато стане хрупкав.

 

Залейте спагетите със соса, поръсете с малко магданоз и разбъркайте добре.

 

Оформете в чиния за сервиране, отгоре сложете от хрупкавите ивички врат Тракия и поръсете с още ситно нарязан пресен магданоз.