Супа Риболита

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 35 мин

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Супата Риболита е едно от кулинарните бижута на Тоскана. Можете да намерите различни рецепти, особено когато става въпрос за комбинацията от зеленчуци, но основното е, че освен зеленчуци за супата се използва стар хляб. Името на супата Риболита на италиански означава, че супата е варена два пъти – с други думи казано – приготвя се зеленчукова супа, оставя се един ден в хладилник и на следващия ден към супата се добавя парчета сух хляб и супата се претопля отново.


Съставки

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в предварително загрения зехтин. След това се прибавя зеленчуковият микс Bella и се разбърква.

Зеленчуците се оставят да се задушат. Овкусяват се със сол и зелените подправки. Добавят се настърганите домати и бульона. Супата ври 10 минути и после се оставя да къкри около 20-25 минути.

След това супата се оставя за една нощ в хладилник, а на следващия ден се притопля.

Преди да се поднесе супата, в нея се слагат парчетата сух хляб. Тя се поднася топла.