Тарталети със зелен фасул и риба тон

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 12 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд

Ако приготвяте парти за приятели, търсите идеи за рецепти за рожден ден или просто искате да зарадвате близките си с нещо интересно и апетитно - тези тарталети са точно за вас. Майонезено-горчичният сос в кошничките успешно се комбинира с рибата тон, а заквасената сметана го прави по-нежен и приятен. Зрелият фасул и копърът допринасят за вкусовия баланс със своята свежест и хрупкавост.    


Съставки

Начин на приготвяне

Брашното и солта се изсипват в купа и маргаринът се стрива на трохи с тях.

Прибавят се жълтъкът и водата и бързо се замесва тесто, което се оформя на топка и се оставя за около половин час в хладилник.

Добре е тестото да се завие в домакинско стреч фолио или в торбичка.

Докато тестото се охлажда, формичките за тарталети се намазват с маргарин.

След това тестото се разточва на набрашнен плот (трябва да бъде с дебелина около 2 мм).

Навива се върху точилка и след това се слага върху формичките като се притиска с пръсти, така че формичките да “отрежат” тестото. Важно е тестото добре да се разстели по формичките.

Правят се малки дупчици с вилица и кошничките се пекат около 10 -12 минути в предварително нагрята фурна на 180 градуса или докато станат леко розови тарталетите. Зеленият фасул се бланшира в подсолена вода, след това се слага във вода с лед, за да спре процесът на “готвене”, и накрая се отцежда.

Майонезата се смесва с горчицата, заквасената сметана и лимоновия сок. Във всяка кошничка се сипва от соса и след това се слага по парченце от рибата тон, бланширания зелен фасул и копъра. Готови сте за парти!