Яйца с доматен сос и луканов салам Орехите

slide
  • Приготвяне : 8 мин
  • Подготовка: 4 мин
  • Порции : 2

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Обяд


Съставки

Начин на приготвяне

Необходими продукти:

4 яйца

250 гр. луканков салам ОРЕХИТЕ

2 супени лъжици зехтин

2 стръка пресен лук

10 чери доматчета нарязани на половинки

200 гр. доматен сос

180 гр. натрошено сирене фета

2 супени лъжици прясна мащерка накълцана на ситно

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне

 

На дъска за рязане с остър нож нарежете чери доматите наполовина, луканковият салам на кубчета, а пресния лук на ситно.

Загрейте зехтина в тиган на висока температура.

Задушете кубчетата салам за 1-2 минути, добавете пресния лук заедно с чери доматите и продължете да сотирате за още 1-2 минути.

Добавете доматения сос заедно с нарязаната на ситно прясна мащерка, внимателно добавете яйцата към соса, поръсете със сол и прясно смлян пипер и оставете яйцата да готвят за около 2-3 минути.

Добавете натрошеното сирене фета, продължете да готвите още 1-2 минути и сервирайте в отделни чинии като поръсите с прясно смлян черен пипер.

Добър апетит!