Македонска наденица LEKI с картофено пюре

slide
  • Приготвяне : 25 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (2.0 / 5)
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете картофите на едри сравнително еднакви по големина парчета. Ако са пресни картофи може да ги сварите и необелени.

Прехвърлете в тенджера и налейте вода, колкото да ги покрие. Посолете, добавете пасираниячесън, покрийте с капак и варете 15-20 минути на средно силен огън.

Докато картофите се варят, в касерола налейте млякото, добавете маслото и посолете. Загрейте, докато млякото се затопли и маслото се разтопи. Свалете съда от котлона и оставете настрана.

Нарежете наденицата на две по дължина. Изпечете в добре загрят грил тиган за 3-4 минути на страна.

Отцедете картофите и ги върнете в топлата тенджера. Поставете я отново на котлона и го намалете. Оставете картофите да изсъхнат за около минута, като разтърсвате тенджерата.

Свалете съда от котлона и намачкайте с преса.

Налейте малко от млякото с маслото и разбъркайте, докато картофите поемат течността. Добавете сирене и редувайте с млякото, докато картофите поемат всички продукти. Отново посолете и подправете с черен пипер.

В чиния за сервиране сложете по две парчета наденица за порция, добавете от картофеното пюре и поръсете със ситно нарязан див лук и черен пипер.