Нарежете картофите на едри сравнително еднакви по големина парчета. Ако са пресни картофи може да ги сварите и необелени.
Прехвърлете в тенджера и налейте вода, колкото да ги покрие. Посолете, добавете пасираниячесън, покрийте с капак и варете 15-20 минути на средно силен огън.
Докато картофите се варят, в касерола налейте млякото, добавете маслото и посолете. Загрейте, докато млякото се затопли и маслото се разтопи. Свалете съда от котлона и оставете настрана.
Нарежете наденицата на две по дължина. Изпечете в добре загрят грил тиган за 3-4 минути на страна.
Отцедете картофите и ги върнете в топлата тенджера. Поставете я отново на котлона и го намалете. Оставете картофите да изсъхнат за около минута, като разтърсвате тенджерата.
Свалете съда от котлона и намачкайте с преса.
Налейте малко от млякото с маслото и разбъркайте, докато картофите поемат течността. Добавете сирене и редувайте с млякото, докато картофите поемат всички продукти. Отново посолете и подправете с черен пипер.
В чиния за сервиране сложете по две парчета наденица за порция, добавете от картофеното пюре и поръсете със ситно нарязан див лук и черен пипер.