Банички с пресен лук

thumbnail
  • Приготвяне : 20 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (1.0 / 5)
  • Празник

Съставки

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете зехтина и запържете лука за 5-6 минути, като разбърквате често, докато омекне.

Прехвърлете в купичка и охладете.

 

В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене и охладеният лук и разбъркайте добре.

 

Сложете една кора на плота и намажете с разтопеното масло. Покрийте с втора кора, намаслете и нея и по широката страна сложете от плънката.

 

Навийте на не много стегнато руло и завийте на охлювче.

 

Повторете до изчерпване на продуктите. Подредете баничките в тава покрита с хартия за печене, намажете с останалото масло и печете 20-22 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

 

Извадете баничките от фурната, покрийте с чиста кърпа и оставете за няколко минути.

Поднесете топли.