Банички с тиква и орехи

slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (5.0 / 5)
  • Празник


Съставки

Начин на приготвяне

Настържете тиквата на едро ренде. В голям тиган загрейте олиото и запържете тиквата за около 15 минути, като разбърквате често. Добавете захарта и гответе още 10 минути. 

Свалете съда от котлона, добавете канелата и едро нарязаните орехови ядки  и разбъркайте.

Разрежете корите на 3 ленти по дължина. На плота сложете една кора, полейте с малко олио и поръсете със захар. Покрийте с втора лента кора и в единия край сложете 2-3 с.л. от плънката. 

Загънете на триъгълник и придържайки плънката с ръка, продължете да загъвате, докато получите триъгълна баничка. 

По същи начин пригответе останалите банички и подредете в тава покрита с хартия за печене. 

Намажете с разбитото яйце и печете 25-30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато баничките станат златисти и хрупкави. 

Извадете от фурната и още топли поръсете с пудра захар.