Настържете тиквата на едро ренде. В голям тиган загрейте олиото и запържете тиквата за около 15 минути, като разбърквате често. Добавете захарта и гответе още 10 минути.
Свалете съда от котлона, добавете канелата и едро нарязаните орехови ядкии разбъркайте.
Разрежете корите на 3 ленти по дължина. На плота сложете една кора, полейте с малко олио и поръсете със захар. Покрийте с втора лента кора и в единия край сложете 2-3 с.л. от плънката.
Загънете на триъгълник и придържайки плънката с ръка, продължете да загъвате, докато получите триъгълна баничка.
По същи начин пригответе останалите банички и подредете в тава покрита с хартия за печене.
Намажете с разбитото яйце и печете 25-30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато баничките станат златисти и хрупкави.
Извадете от фурната и още топли поръсете с пудра захар.