Брускета с македонска наденица LEKI, печени домати и моцарела

slide
  • Приготвяне : 15 мин
  • Подготовка: 5 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.3 / 5)
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180 градуса.

Нарежете хляба на филии, сложете в тава покрита с хартия и печете 8-10 минути, докато станат златисти и хрупкави.

В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете чери доматчетата, докато се запекат и разпукат. Извадете доматите в чиния и оставете леко да се охладят.

Нарежете наденицата на колеца, нанижете на дървени шишчета и изпечете в загрят грил тиган.

Извадете хляба от фурната и натъркайте с разполовена скилидка чесън. Подредете колелца наденица и чери домати, като притиснете леко, за да може сока от доматите да попие в хляба.Отгоре сложете накъсана моцарела, листа босилек и полейте с малко зехтин. Сервирайте брускетите топли.