Бутерки със смокини и Бри

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 12 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

  Понякога времето ви притиска и искате набързо да спретнете нещо приятно за небцето. Какво ще кажете за хапки с бутер тесто BELLA, в които масленият вкус от тестото се комбинира прекрасно със сладостта на смокините. Сиренето бри е един от верните приятели на редица плодове като грозде, круша, пъпеш. Ще се убедите сами, че в тази рецепта си партнира добре и със смокините. Защо просто не си налеете чаша шардоне или пино ноар – две от най-подходящите вина за френското сирене бри и не се насладите на хапките с бутер тесто BELLA?  


Съставки

Начин на приготвяне

Оставете бутер тестото да се размрази напълно. Разрежете смокините на 4 както е показано на снимката.

Развийте бутер тестото и го разрежете на 12 квадрата (или правоъгълници, ако не искате да изхвърляте изрезки). Върху всеки правоъгълник сложете по една смокиня и върху нея - парченце сирене бри.

Печете върху хартия за печене - в тава, в предварително загрята фурна на 190°C за около 10-12 минути или докато хапките станат златисти.

Поднесете с чаша охладено вино!