Триъгълни банички с кори за баница на Бела, лук и сирене

slide

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Необходими продукти:

2 пакета кори за баница на Бела

1 кг кромид лук

2 с.л. червен пипер

1 с.л. чубрица

½ връзка копър

½ връзка магданоз

2/3 ч.ч олио

400 гр сирене

1 яйце


Съставки

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме лука на полумесеци и го слагаме да се задуши в предварително загрято 70 мл олио. След като лука се задуши, прибавете червения пипер, чубрицата, разбъркайте добре и след минута, две, добавете пресните подправки. Отдръпнете от котлона и оставете леко да се охлади. Прехвърлете в голяма купа и разбъркайте със сиренето. Отворете корите на Бела, извадете 1 кора, намажете я с олио, отгоре сложете още една кора и нея намажете с олио, след което прехлупете от едната (дългата) и след това от другата страна, докато не се получи правоъгълник със ширина 13-14 см. След което в единия край поставете плънка, прегънете отдолу нагоре за да се получи триъгълник и така загъвайте цялата кора докато можете. Поставете хартия за печене в тавата, подредете триъгълните банички, разбийте яйцето и към него добавете 1 с.л. олио. Намажете баничките и печете в предварително загрята на 180 гр до златист загар.