Намажете с масло дъното и стените на съд за печене с падащо дъно и диаметър 22 см.
Подредете корите една върху друга, като всяка намазвате с масло. Поставете с тавата за печене и внимателно притиснете към дъното и стените и изрежете корите, които стърчат.
Загрейте фурната до 180 градуса.
В голяма купа сложете сиренето рикота и сметаната и разбийте с миксер.
В отделна купа разбийте яйцата и жълтъците със захарта до получаването на гъста, светложълта пяна. Добавете яйцата към рикотата, сложете меда, лимоновата кора и лимоновият сок и разбийте всичко, докато сместа стане гладка и пухкава.
Излейте сместа върху основата от корите, поставете съда в по-голяма плитка тава и печете 1 час.
Ако корите започнат да потъмняват бързо, покрийте с алуминиево фолио.
След определеното за печете време, изключете фурната и оставете чийзкейка за още 30 минути вътре.
Извадете чийзкейка от фурната и охладете до стайна температура, а след това охладете в хладилник за поне 2 часа преди да сервирате.
Гарнирайте чийзкейка с тънки резени червен портокал, малини напълнени с шоколад и листа прясна мента.