Чийзкейк с рикота

slide
  • Приготвяне : 60 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 8

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (4.0 / 5)
  • Празник


Съставки

Начин на приготвяне

Намажете с масло дъното и стените на съд за печене с падащо дъно и диаметър 22 см.

Подредете корите една върху друга, като всяка намазвате с масло. Поставете с тавата за печене и внимателно притиснете към дъното и стените и изрежете корите, които стърчат. 

Загрейте фурната до 180 градуса.

В голяма купа сложете сиренето рикота и сметаната и разбийте с миксер.

В отделна купа разбийте яйцата и жълтъците със захарта до получаването на гъста, светложълта пяна. Добавете яйцата към рикотата, сложете меда, лимоновата кора и лимоновият сок и разбийте всичко, докато сместа стане гладка и пухкава. 

Излейте сместа върху основата от корите, поставете съда в по-голяма плитка тава и печете 1 час. 

Ако корите започнат да потъмняват бързо, покрийте с алуминиево фолио. 

След определеното за печете време, изключете фурната и оставете чийзкейка за още 30 минути вътре. 

Извадете чийзкейка от фурната и охладете до стайна температура, а след това охладете в хладилник за поне 2 часа преди да сервирате. 

Гарнирайте чийзкейка с тънки резени червен портокал, малини напълнени с шоколад и листа прясна мента.