Обелените картофи нарежете на еднакви по големина парчета и сварете в подсолена вода за 10-15 минути. Отцедете, сложете ги в купа и полейте с 3 с.л. зехтин и половината оцет. Поръсете със ситно нарязан копър и разбъркайте добре.
Нарежете измитите тиквички на колелца с дебелина 3-4 мм.
Сложете в купа, полейте с 2 с.л. зехтин и разбъркайте, за да се намаслят от всички страни.
Сгорещете грил тиган и запечете тиквичките за 2-3 минути на страна. Извадете ги в купа, полейте с останалия оцет, добавете нарязания на филийки чесън и ситно нарязан копър, разбъркайте и оставете да се охладят.
Обелете суджука и запечете на сгорещен грил за 5-6 минути, като притиснете с тежест, за да има максимален контакт с грила.
Поднесете топъл с препечен хляб, картофената салата и тиквичките.