Хамбургски салам с хумус и фенел

slide
  • Приготвяне : 45 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Почистете фенела, махнете сърцевината и нарежете главите на 6-8 резена. 

В широк тиган загрейте половината от зехтина и запържете фенела за 7-8 минути до златисто.

Налейте останалия зехтин, прибавете пипера и семената фенел  и гответе 2 минути, докато освободят аромата си. 

Добавете бульона и оставете да кипне. Покрийте с капак, намалете котлона и гответе 30 минути, докато фенела омекне.

През това време пригответе хумуса.

В кухненски блендер сложете нахута, тахана, лимоновия сок, кимиона и водата.

Смелете до получаването на гладка паста, посолете. Ако сместа е прекалено гъста, долейте още малко вода.

Нарежете салама на колелца и го запържете в малко зехтин до златисто. 

Сервирайте ястието топло с хумус, плосък хляб и резени лимон.