Дайте своята оценка за ястието
Почистете фенела, махнете сърцевината и нарежете главите на 6-8 резена.
В широк тиган загрейте половината от зехтина и запържете фенела за 7-8 минути до златисто.
Налейте останалия зехтин, прибавете пипера и семената фенел и гответе 2 минути, докато освободят аромата си.
Добавете бульона и оставете да кипне. Покрийте с капак, намалете котлона и гответе 30 минути, докато фенела омекне.
През това време пригответе хумуса.
В кухненски блендер сложете нахута, тахана, лимоновия сок, кимиона и водата.
Смелете до получаването на гладка паста, посолете. Ако сместа е прекалено гъста, долейте още малко вода.
Нарежете салама на колелца и го запържете в малко зехтин до златисто.
Сервирайте ястието топло с хумус, плосък хляб и резени лимон.