Хлебчета на грил с телешки салам и печени домати

slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото за около час на стайна температура.

Сложете измитите домати в тава за печене. Полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и сушен риган, разбъркайте и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.

Нарежете патладжана на колелца, сложете в купа и полейте с половината зехтин. Разбъркайте, за да се намасли и изпечете на сгорещена грил плоча за 2-3 минути на страна. Сложете в купичка, посолете и залейте с останалия зехтин.

Нарежете тестото на 8 крадрата и  върху намаслен плот ги разтеглете с пръсти, за да получите дълги плоски хлебчета. Изпечете на грил за 2 минути на страна и дръжте покрити с кухненска кърпа. 

Нарежете салама на колелца и запечете и него на грил за 2 минути на страна.

Поднесете хлебчетата и салама топли с патладжана, и печените домати. Гарнирайте със свежи зеленчуци и маслини.