Размразете тестото за около час на стайна температура.
Сложете измитите домати в тава за печене. Полейте със зехтина, посолете и подправете с черен пипер и сушен риган, разбъркайте и печете 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Нарежете патладжана на колелца, сложете в купа и полейте с половината зехтин. Разбъркайте, за да се намасли и изпечете на сгорещена грил плоча за 2-3 минути на страна. Сложете в купичка, посолете и залейте с останалия зехтин.
Нарежете тестото на 8 крадрата и върху намаслен плот ги разтеглете с пръсти, за да получите дълги плоски хлебчета. Изпечете на грил за 2 минути на страна и дръжте покрити с кухненска кърпа.
Нарежете салама на колелца и запечете и него на грил за 2 минути на страна.
Поднесете хлебчетата и салама топли с патладжана, и печените домати. Гарнирайте със свежи зеленчуци и маслини.