Хот дог с макарони със сирене и кренвирш

slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 15 мин
  • Порции : 6

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю


Съставки

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода според инструкциите на опаковката, до степен ал денте.

В касерола разтопете маслото, добавете брашното и запържете за 5-6 минути до златисто. Налейте млякото при непрекъснато бъркане и гответе 5-6 минути, докато соса се сгъсти. Свалете съда от котлона, посолете, подправете с черен пипер и индийско орехче и добавете настърганото сирене.

Разбъркайте добре, докато сиренето се разтопи и прибавете пастата. Смесете добре със соса и оставете настрана. 

Сварете кренвиршите на пара за 10 минути и затоплете питките за хот дог. 

Във всяка питка сложете кренвирш, отгоре сложете 2-3 с.л. паста и поръсете с хрупкав лук. 

Сервирайте веднага.