Кисело зеле с македонска наденица Leki и бекон Орехите

slide
  • Приготвяне : 90 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 (2.4 / 5)
  • Празник


Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на едри парчета, лука на кубчета, а сухите чушки начупете на парченца.

Загрейте олиото в широк съд подходящ за печене и запържете зелето и лука за около 10 минути, като разбърквате често.

Нарежете бекона на кубчета, а наденицата на колелца.

Към зелето добавете двата вида пипер, дафиновият лист, сухите чушки и бекона.

Посолете, подправете с малко черен пипер, разбъркайте добре и печете 1 час в предварително загрята до 180 градуса фурна. 

Извадете съда от фурната, отгоре подредете нарязаната на колеца наденица,

Увеличете градусите до 200 и печете още 30 минути.