Това са най-вкусните сладки с бутер тесто, които сме опитвали. Конфитюрът е невероятно ароматен и ухае на Коледа. Знаете, че най-добре се работи с бутер тесто, ако е много добре охладено. Противно на правилото, препоръчваме за тези сладки то да е съвсем меко. Така залепването на кравайчетата е по-лесно, а и се избягва разлистването, което в случая е нежелателно. Глазурата предпазва сладките от изсъхване и гарантирам, че са прелестни и след няколко дни, ако ги съхранявате в кутия. Определете гъстотата на глазурата сами. Ако искате да е по-рядка, разредете с малко мляко. Ако желаете сладките да са изцяло покрити с глазура, направете по-голямо количество.
В буркан смесете сушените плодове с ябълката, бадемите, портокаловото сладко, маслото, захарта и подправките.
Разбъркайте добре и залейте с алкохола.
Приберете буркана на тъмно и хладно място.
След един ден разбъркайте отново.
Оставете конфитюра да престои 2 седмици преди да го използвате.
Разточете леко тестото, за да не се разлиства по време на печене.
Нарежете го на ленти с приблизителни размери 12/5 см.
В средата на всяка лента сложете малко от конфитюра.
С пръсти прищипете много добре краищата на лентата по дължина. Затворете и двата края.
С длани внимателно разточете получената пуричка, за да я издължите още малко.
Завийте на кравайче и притиснете двата края.
Поставете кравайчетата в тава, покрита с хартия за печене.
Загрейте фурната на 200* и изпечете гевречетата до зачервяване за около 25-30 мин. Оставете ги да изстинат.
Разбъркайте всички съставки за глазурата.
Намажете с нея сладките и оставете на стайна температура докато изсъхне.
Сервирайте към чай или кафе. Да ви е сладко!