Кравайчета с бутер тесто и конфитюр от сушени плодове

slide
slide
slide
slide
slide
  • Приготвяне : 40 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 30

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Десерти

Това са най-вкусните сладки с бутер тесто, които сме опитвали. Конфитюрът е невероятно ароматен и ухае на Коледа. Знаете, че най-добре се работи с бутер тесто, ако е много добре охладено. Противно на правилото, препоръчваме за тези сладки то да е съвсем меко. Така залепването на кравайчетата е по-лесно, а и се избягва разлистването, което в случая е нежелателно. Глазурата предпазва сладките от изсъхване и гарантирам, че са прелестни и след няколко дни, ако ги съхранявате в кутия. Определете гъстотата на глазурата сами. Ако искате да е по-рядка, разредете с малко мляко. Ако желаете сладките да са изцяло покрити с глазура, направете по-голямо количество.


Съставки

Начин на приготвяне

В буркан смесете сушените плодове с ябълката, бадемите, портокаловото сладко, маслото, захарта и подправките.

Разбъркайте добре и залейте с алкохола.

Приберете буркана на тъмно и хладно място.

След един ден разбъркайте отново.

Оставете конфитюра да престои 2 седмици преди да го използвате.

Разточете леко тестото, за да не се разлиства по време на печене.

Нарежете го на ленти с приблизителни размери 12/5 см.

В средата на всяка лента сложете малко от конфитюра.

С пръсти прищипете много добре краищата на лентата по дължина. Затворете и двата края.

С длани внимателно разточете получената пуричка, за да я издължите още малко.

Завийте на кравайче и притиснете двата края.

Поставете кравайчетата в тава, покрита с хартия за печене.

Загрейте фурната на 200* и изпечете гевречетата до зачервяване за около 25-30 мин. Оставете ги да изстинат.

Разбъркайте всички съставки за глазурата.

Намажете с нея сладките и оставете на стайна температура докато изсъхне.

Сервирайте към чай или кафе. Да ви е сладко!