Македонска наденица LEKI на грил

thumbnail
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 20 мин
  • Порции : 4

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Барбекю

Съставки

Начин на приготвяне

Сварете предварително картофите в подсолена вода за около 20 минути. За последните 8-10 минути сложете и почистената царевицата.

Разрежете наденицата на две по дължина и направете диагонални разрези на всяко парче. Загрейте добре грил тиган или плоча и намаслете.

Сложете наденицата гответе по 4-5 минути на страна, докато се запекат добре, а царевицата до получаването на резки от грила, като завъртате периодично.

Бланширайте почистеният фасул в подсолена вода за 15 минути и извадете в купа с ледено студена вода, за да спрете варенето.

Сварените картофи нарежете на едри парчета и сложете в чиния за сервиране. Добавете фасула и царевицата, а накрая сложете по 2 парчета грилована наденица за порция. Поръсете с малко едър червен пипер и ситно нарязан магданоз.