Размразете тестото в хладилник за няколко часа и дръжте студено.
В тиган загрейте зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук, морков и селъри за 5-6 минути.
Добавете пасирания чесън и ситно нарязания розмарин и гответе около минута.
Добавете каймата и гответе, като разбърквате често, докато покафенее.
Сложете кимиона, канелата доматеното пюре и лимоновата кора.
Гответе 2 минути, налейте виното и оставете на котлона, докато течността се изпари изцяло.
Прехвърлете сместа в купа и охладете до стайна температура.
От тестото изрежете 12 кръгчета с диаметър 12 см и 12 капачета с диаметър 8 см, в които направете малка дупчица в центъра, през която да излиза парата по време на печене.
Големите кръгове сложете във форма за мъфини, като притиснете добре към дъното и стените.
Разпределете плънката и покрийте с капачетата. Намажете в разбитото с 1 ч.л вода яйце и печете пайовете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете пайовете от фурната, охладете за 3-4 минути и внимателно прехвърлете върху решетка.
Сервирайте топли със стръкче розмарин, картофено пюре и пресен лук.