Мини пайове с агнешко

slide
  • Приготвяне : 30 мин
  • Подготовка: 40 мин
  • Порции : 12

Дайте своята оценка за ястието

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1
  • Празник


Съставки

Начин на приготвяне

Размразете тестото в хладилник за няколко часа и дръжте студено.

В тиган загрейте зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук, морков и селъри за 5-6 минути.

Добавете пасирания чесън и ситно нарязания розмарин и гответе около минута.

Добавете каймата и гответе, като разбърквате често, докато покафенее.

Сложете кимиона, канелата доматеното пюре и лимоновата кора.

Гответе 2 минути, налейте виното и оставете на котлона, докато течността се изпари изцяло.

Прехвърлете сместа в купа и охладете до стайна температура.

От тестото изрежете 12 кръгчета с диаметър 12 см и 12 капачета с диаметър 8 см, в които направете малка дупчица в центъра, през която да излиза парата по време на печене.

Големите кръгове сложете във форма за мъфини, като притиснете добре към дъното и стените.

Разпределете плънката и покрийте с капачетата. Намажете в разбитото с 1 ч.л вода яйце и печете пайовете 25-30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Извадете пайовете от фурната, охладете за 3-4 минути и внимателно прехвърлете върху решетка.

Сервирайте топли със стръкче розмарин, картофено пюре и пресен лук.