Размразете тестото в хладилник за няколко часа.
Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути.
В малка касерола загрейте прясното мляко на средно висока температура и свалете съда от котлона. Сложете отцедените листа желатин и разбъркайте добре, докато желатина се разтвори напълно. Излейте горещата смес върху шоколада, оставете за няколко минути, за да омекне и разбъркайте до получаването на гладка смес.
В отделна купа разбийте сметаната и на части я прибавете към шоколадовата смес. Разбъркайте внимателно, покрийте купата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник за около 2 часа, докато стегне.
Сложете пюрето от малини в малак касерола, добавете захарта и агар агара и загрейте на средно силен огън за няколко минути.
Прехвърлете сместа в купичка и охладете в хладилник.
Върху тава покрита с хартия за печене разстелете един лист бутер тесто и изрежете кръгове с диаметър 10 см. с по-малък ринг маркирайте вътрешен кръг, без да разрязвате напълно. Същото направете и с втория лист тесто. Поръсете със захар и изпечете за 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна, без да махате излишното тесто. Това ще помогне тартовете да запазят формата си.
Охладете изпечените тартове и с пръсти внимателно натиснете тестото във вътрешния кръг, за да получите нещо като гнездо.
Разбийте малиновия гел в блендер, докато стане гладък и лъскав и прехвърлете в пош с тънък накрайник.
Муса от бял шоколад сложете в пош с накрайник звезда.
Напълнете вътрешния кръг на тартовете с малинов гел. Отгоре шприцовайте розички от шоколадовия мус и украсете с още малинов гел. Поднесете с пресни малини и листа прясна мента.